Se incarca ... ...
Reguli de intrare în Egipt

    Pentru a călători în Egipt, cetățenii români au nevoie de pasaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei! Valabilitatea pașaportului este strict controlată, pasagerii, care nu dețin pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului sunt refuzați la check-in. Pentru mai multe detalii vă rugăm consultați pagina Minsiterului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/travel-conditions

    Pentru a intra pe teritoriul Egiptului, cetățenii români au nevoie de viză. Viza se poate obține:

  • Online, înainte de începerea călătoriei, pe pagina: https://www.visa2egypt.gov.eg/, plata cu card de credit (costul vizei fiind 25 USD).
  • La sosire, în aeroport, la ghișeele bancare. (Costul vizei este de 25 USD/pers sau 25 EUR/pers - recomandăm să aveți suma exactă!)
  •  La sosire, în aeroport, la reprezentanții ETI. (Costul vizei este de 29 eur/pers)

TAXA DE VIZĂ se achită în numerar la sosire în Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam) și este 29 eur/pers (se plătește pe pașaport, astfel nici infanții nu sunt scutiți de plata vizei). Tariful de 29 de eur/pers include contravaloarea vizei și a asistenței în aeroport: turiștii ETI sunt preluați și asistați, în mod organizat de către colegii de la partenerul nostru local CET. Turiștii pot opta și la plata taxei de viză la ghișeul bancar din aeroport, aici costă 25 USD/pers, însă în acest caz nu beneficiază de asistență. Taxa de viză NU SE POATE PLĂTI la rezervare.

Notă: - pentru cetățenii altor țări condițiile de obținere e-visa se pot verifica aici: https://www.visa2egypt.gov.eg/

IMPOSRTANT! - Cetățenii români au obligativitatea încheierii unei polițe de asigurare medicală cu valoarea sumei asiguratorie de minim 5.000 Euro.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să citiți cu atenție și articolul Bine de știut!