Se incarca ... ...
Programe combinate sejur cu croazieara

Programul croazierei
 

Ziua 1 – SOSIRE LA LUXOR
Croaziera începe la Luxor. După îmbarcare se servește prânzul. Funcție de ora sosirii la Luxor poate fi posibil un scurt tur de oraș, program liber. Cazare și masă pe vas.

Ziua 2 – THEBA-EST
După micul dejun vizită la una din cele mai celebre monumente sacrale din din lume: Templul Karnak. După amiază se vizitează Templul Luxor, după care vasul pornește spre Kom Ombo prin Esna. Cazare și masă pe vas.

Ziua 3 – KOM OMBO
Dacă este posibil, vasul acostează la Edfu, pentru a vizita Templul Horus, ridicat în cinstea zeului Soarelui. Este templul cel mai bine conservat din Egipt. Continuând croaziera se vizietază Templul Sobek și Templul Horus (zeul cu cap de șoim) la Kom Ombo. După amiază navigăm spre Assuan și admirăm panorama Nilului, în luminile apusului. Masă și cazare pe vas.

Ziua 4 – ASSUAN
Vizită cu barca cu motor la Insula Agilika, la Templul Philae, ridicat în cinstea zeiței fertilității, Isis și numit perla Nilului. Continuăm drmul spre imensul baraj Assuan, în spatele căruia se întinde lacul Nasser, pe mai mult de 500 km. Pe malul drept al Nilului se află Obeliscul Neterminat, înalt de 42 m. După amiază, posibilitate de vizită în Assuan, individual.

Ziua 5 – ASSUAN
Pentru ziua aceasta sunt 2 posibilități: vizită în bazarul de la Assuan, sau excursie facultativă la Abu Simbel, unde putem vizita 2 temple impozante și renumite: cel mai mare ridicat în cinstea lui Ramses al II-lea, iar cel mai mic în cinstea soției sale, Nefertari. Ambele monumente redau fidel diversitatea arhitecturii egiptene. La construcția barajului și lacului de acumulare, cele 2 temple au fost dislocate. Masă și cazare pe vas. După amiază vizită la grădina botanică din insula Kitchener.

Ziua 6 – NAVIGARE SPRE LUXOR
Savurați perioada de relaxare pe vas, admirând peisajul. Seara târziu se ajunge la Luxor. Posibilitate de program facultativ: joc de lumini și sunete la Templu Karnak. Masă și cazare pe vas.

Ziua 7 – THEBA-VEST
După micul dejun traversăm Nilul spre malul de vest. Vizită în Valea Regilor. Frescele unice și foarte bine conservate ale mormintelor antice redau fidel percepția morții și vieții. (program facultativ: vizită la mormântul lui Tutankhamon). După posibilități vizită la templul lui Ramses al III-lea la Medinet Habu. Vizită la templul lui Hatsepsut și coloșii Memnon. Masă și cazare pe vas.

Ziua 8 – HURGHADA-MAKADI BAY
După debarcare transfer cu autocarul ha hotelul ales din Hurghada sau Makadi Bay.