Se incarca ... ...
Informatii COVID
CONDITII DE INTRATE - REPUBLICA ARABA EGIPT
  • Toti pasagerii, care calatoresc in Egipt, trebuie sa se inregistreze (sa completeze PLF online), pe pagina: https://visitegypt.gov.eg. In cazul in care pasagerii nu se inregistreaza online, au obligatia de a completa formularul de localizare in format listat (formularul se va furniza impreuna cu documentele de calatorie). ​​​​​​
  • Toti pasagerii care calatoresc in Egipt trebuie sa prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore inainte de calatorie
Sau
  • Certificat de vaccinare acreditat COVID-19, care sa ateste faptul ca au fost complet vaccinati cu 14 zile inainte de sosire. Certificatul trebuie sa fie omologat de UE sau de Republica Arabă Egipt si sa includa un cod QR, fara stergeri/ modificari/ completari, si sa fie prezentat pe suport de hartie. Copiii cu varsta de pana la 12 ani sunt exceptati de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.
Masuri speciale inainte de zbor, in aeroport si pe durata zborului:
-  Purtarea mastii de protectie (care acopera gura si nasul) este obligatorie atat in aeroport cat si pe timpul zborului si al transferurilor.
- La check in trebuie mentinuta distanta de 1.5 m fata de ceilalti turisti.
- Bagajul de mana nu poate depasi 5 kg/pers, bagajul de cala poate avea maxim 20 kg/pers (bagajele nu se pot cumula!)
- Bagajele de cala vor fi igienizate inainte de incarcarea lor in avion.
- La zborul de retur, pe ruta HURGHADA – CLUJ-NAPOCA, infolierea bagajelor este obligatorie!
- Zborul pe ruta ROMANIA - EGIPT - ROMANIA este fara servicii de catering la bord!
 
Sfaturi utile pentru a va proteja de infectii:
- Evitati contactul direct cu persoanele care sufera de febra si tuse.
- Evitati contactul fizic, cand salutati alti oameni. Nu este nepoliticos si este o masura foarte eficienta.
- Cand stranutati sau tusiti, este recomandat sa va intoarceti si sa folositi batiste de unica folosinta, care se arunca imediat. Daca nu aveti la indemana batista de unica folosinta, este recomandat de a tine in fata gurii cotul si nu mana.
- Mainile trebuiesc tinute curate! Spalati-va mainile des, meticulos, cel putin 20-30 de secunde, cu apa calduta si sapun. Daca nu aveti acces la apa, folositi dezinfectant pentru maini, pe baza de alcool, de cate ori este nevoie.
- Foarte important: nu va atingeti fata cu mainile nespalate! Astfel agentii patogeni sunt tinuti departe de mucoasa nazala, de cea bucala si de ochi!
Bine de stiut:
- Sunt deschise turistilor doar hotelurile avizate, care sunt relicentiate si verificate de catre Ministerul Sanatatii, Ministerul Turismului si de catre Asociatia Hotelierilor din Egipt. Hotelurile functioneaza cu grad de ocupare redus si sunt luate masuri de protectie speciale.
- Localuri publice (cafenele, restaurante, baruri, cinematografe) pot functiona doar la capacitate redusa, cu respectarea unui program strict de functionare.
Pentru alte detalii privind deplasarile in Egipt, detalii oficiale gasiti pe: www.mae.ro