Se incarca ... ...
INFORMAȚII GENERALE

 

EGIPT - REGULI DE CĂLĂTORIE 

INFORMAȚII UTILE

REPREZENTANȚĂ DIPLOMATICĂ
Ambasada României în Republica Araba EGIPT
6, El-Kamel Mohamet street, Zamalek, Cairo
Tel.: 0020-2-27360107, 0020-2-27359546
Fax: 0020-2-27360581
Mail: roembegy@link.net

REGULI DE INTRARE ÎN ȚARĂ
Pentru intrarea în țară cetățenii români au nevoie pașaport valabil 6 luni de la întoarcere și de viză de intrare. Colaboratorul local CET acordă asistență la aeroport pentru procurarea vizei. Taxa de viză și de asistență este de peroximativ 28 euro/persoană, sumă ce se poate achita la aeroport, la sosire. Viza poate fi procurată și individual la Secția Consulară a Ambasadei Egiptului, sau la fața locului.

LIMBA
Limba oficială este limba arabă. În marile orașe și în stațiunile turistice se vorbește de obicei și engleză, germană și franceză.

MONEDA NAȚIONALĂ
Moneda națională este lira egipteană (1 EUR = cca 9,5 LE, 1 USD = cca 7 LE, la data apriției prezentului catalog)

ETI-SERVICE
La sosirea pe aeroport, turiștii sunt așteptați de ghidul nostru, care asigură asistența la transfer. La prima întâlnire de informare, de la hotel, ghidul vă transmite toate informațiile necesare și importante. Vă atragem atenția că în stațiunile Marsa Alam, Port Ghalib și El Quseir ghidul stă la dispoziția turiștilor doar la data și ora dinainte stabilită.

EXCURSII
Cu ocazia transferurilor și excursiilor vă rugăm luați în considerare legislația egipteană. Conform reglementărilor, orice program poate fi derulat numai de organizatori atestați. Se interzice organizarea privată, pe cont propriu. Excursiile facultative pot fi rezervate prin ghidul local al ETI.

FOTO-VIDEO
În Egipt este strict interzisă fotografierea și filmarea obiectivelor militare. Dacă se dorește filmarea sau fotografierea localnicilor, aceștia trebuie în prealabil întrebați. În incinta celor mai multe obiective este interzisă fotografierea și filmarea: în multe situații aparatele se vor lăsa spre păstrare în timpul vizitei.

ATRACȚII TURISTICE
În cursul vizitelor la muzee și biserici vă rugăm respectați normele de comportament specifice. Nu atingeți exponatele, statuile și pereții sau zidurile. Vă rugăm nu colecționați pietre sau alte obiecte. Aveți grijă la plimbări, se recomandă încălțări adecvate. În timpul slujbelor religioase moscheele și bisericile se vizitează doar din exterior, pentru acesta vă cerem înțelegere. În lăcașele de cult se recomandă ținută adecvată (doamnelor li se interzice purtarea de fuste mini sau pantaloni).

CHELTUIELI SUPLIMENTARE
Vă rugăm țineți cont de faptul, că în Egipt băuturile alcoolice sunt scumpe, îndeosebi cele străine.


VACCINURI
Vă rugăm documentați-vă înainte de călătorie la organismele de resort. ETI nu răspunde de eventualele înbolnăviri. Vă rugăm respectați totdeauna regulile de igienă.

ASISTENȚĂ MEDICALĂ
În Egipt este asigurată asistența medicală în cadrul sistemului sanitar public. În stațiuni, cea mai mare parte a medicilor vorbesc engleză sau germană. De asemenea în farmacii, personalul vorbește o limbă de circulație internațională. În complexele hoteliere mari sunt medici de serviciu.

CLASIFICAREA HOTELURILOR
Categoriile menționate în catalog sunt cele stabilite de Federația Hotelieră din Egipt, conform propriilor criterii. Federația reevaluează periodic serviciile hotelurilor, apelând la auditori independenți.

TELEFON MOBIL
Se permite introducerea în țară a telefoanelor mobile. Despre tarife vă rugăm să vă informați de la compania de telefonie mobilă. Gradul de acoperire este foarte bun în stațiuni, în alte zone nu este tot timpul optim.

SERVIREA MESEI
La fel ca în majoritatea țărilor sudice, se recomandă doar consumul alimentelor fierte sau prăjite. Apa de la robinet nu este potabilă, este însă bună pentru igienă.

CIRCULAȚIA
Circulația (și comportamentul participanților din trafic) din Egipt nu se poate compara cu cea din Europa. Pentru ETI este foarte importantă securitatea turiștilor, se lucrează doar cu companii de transport care respectă mereu timpii de odihnă și condițiile de siguranță a circulației. Transportul public este bine dezvoltat și se desfășoară în principal cu taxiuri si microbuze.

ORA LOCALĂ
Egiptul se situează pe același fus orar ca și România (CET+1). Excepție aprilie și octombrie, când Egiptul este cu o oră în spate față de România.

RELIGIA
Religia de stat este cea muzulmană. A doua confesie este cea copt-creștină. Ramadanul este lună sfântă pentru muzulmani, se ține post strict de la răsărit până la apus. Ramadanul cade în perioade separate în fiecare an. Pe perioada aceasta unele locații pot fi închise, lucru care poate influența programul circuitelor și excursiilor.

RESTAURANTE
În restaurantele hotelurilor este obligatorie ținuta corespunzătoare. Ținuta necorespunzătoare (de exemplu: costum de baie sau ținută de sport) poate genera nemulțumiri în rândul celorlalți turiști sau ai personalului.

BACȘIȘUL
Salariile sunt foarte mici în Egipt, față de Europa. Astfel se recomandă un bacșiș de 5-10 % din valoarea notei de plată.

APROVIZIONAREA CU APĂ ȘI CURENT
În Egipt pot apărea mici probleme în aprovizionarea cu apă și curent. În hoteluri e obligatoriu racordul de 110/220 V, conform cu standardele europene.